Koniec letných prázdnin je v CVČ – RCM už tradične venovaný príprave budúcich mladých lídrov našich zahraničných projektov. Tento rok nebol výnimkou a tak sme v termíne od 26. do 29. augusta v Košickej Belej  v spolupráci s neformálnou skupinou Youth leaders of RCM zorganizovali pobytové školenie pre skupinu aktívnych a šikovných stredoškolákov, ktorí majú chuť a potenciál stať sa v budúcnosti kvalitnými lídrami.

Prípravu mladých ľudí na všetko, s čím by sa raz mohli na čele slovenských delegácii stretnúť, prebiehala pod taktovkou ostrieľaného zahraničného školiteľa Marcella, ktorý prijal naše pozvanie a meral cestu na Slovensko až z Talianska. Účastníci tak mali jedinečnú príležitosť nabrať množstvo nových poznatkov a informácii od mimoriadne skúseného človeka. Školenie bolo tematicky zamerané najmä na podstatu toho, čo znamená „byť lídrom“. Okrem toho sa mládež mohla prostredníctvom metód neformálneho vzdelávania dozvedieť viac o skupinovej dynamike či dôležitosti tímovej spolupráce. Samozrejme (tak ako na všetkých našich školeniach a podujatiach pre mladých ľudí) nechýbalo množstvo zábavy a priateľská atmosféra.

Pobytové školenie, ktorého dejiskom bol Hotel DAM, bolo však len prvým krokom na ceste do vytúženého cieľa. Nadväzovať naň budú ďalšie dve etapy tréningu určeného tým, ktorí by v budúcnosti radi viedli slovenské skupiny počas účasti na zahraničných mládežníckych výmenách. Budúci lídri sa teda majú v školskom roku 2018/2019 na čo tešiť 🙂 .

IMG_2780 IMG_2782 IMG_2771 IMG_2770 IMG_2774

* Školenie bolo hradené z finančných zdrojov Európskej Únie cez program Erasmus+ a z finančných zdrojov CVČ-RCM.

Categories: Novinky