Spolupráca CVČ – RCM a Spolku medikov mesta Košice, ktorú sme odštartovali na jeseň školením „Rôzni ≠ iní“, pokračovala i v druhom školskom polroku. Pre stredoškolákov sme tento raz spoločne pripravili workshop s názvom „Mužské a ženské záležitosti“, ktorý sa uskutočnil 12. marca 2018 v priestoroch Centra voľného času.

Dve skupiny dievčat a dve chlapčenské skupiny, z dvoch stredných škôl z Košického kraja strávili s členmi Spolku medikov mesta Košice dve hodiny, počas ktorých sa dozvedeli viac o tom, ako funguje ženské i mužské telo; čo robiť preto, aby sa v budúcnosti vyhli rakovine prsníka či semenníkov a ako sa chrániť pred pohlavnými chorobami. Okrem toho mali jedinečnú príležitosť, opýtať sa budúcich lekárov čokoľvek, čo ich v súvislosti so životom a zdravím v ženskom i mužskom svete zaujímalo.

Stredoškoláci dnes  žijú v dobe plnej informácii, v ktorej nie je problém nájsť za pár minút odpoveď na akúkoľvek otázku na internetových fórach. Rozhovor z očí do očí má ale naďalej svoje nesporné výhody a získať informácie od „takmer“ odborníkov, ktorí nie sú len anonymnými profilmi na webe bolo pre účastníkov workshopu viac než hodnotné. Aj preto je isté, že v budúcnosti preberieme „Mužské a ženské záležitosti“ znovu s ďalšími žiakmi na druhom kole tohto workshopu.

Mužské a ženské záležitosti_foto 8 Mužské a ženské záležitosti_foto 7 Mužské a ženské záležitosti_foto 6 Mužské a ženské záležitosti_foto 5 Mužské a ženské záležitosti_foto 4 Mužské a ženské záležitosti_foto 3 Mužské a ženské záležitosti_foto 2 Mužské a ženské záležitosti_foto 1

Categories: Novinky