Eurovisionen 2016 – Teenagersky kemp – „Tvorivosť vo voľnom čase“ na hrade v Nemecku

V dňoch 24.7.-30.7.2016 CVČ RCM vyslalo skupinu mladých ľudí na projekt medzinárodnej  mládežníckej výmeny  podporenej z grantového programu Erasmus + s názvom Eurovisionen 2016 do Nemecka

Vedúcou skupiny bola naša líderka Daša Gardošíková.

CVČ RCM sa  tohto projektu v nemeckom mestečku Neuerburg na hraniciach s Luxemburskom zúčastnilo po prvýkrát .

Teenagersky kemp „Eurovisionen – Freizeit kreativ gestalten“, ktorý sa dá voľne preložiť ako „Eurovízie – Tvorivosť vo voľnom čase“ má v Nemecku a Luxembursku tradíciu už niekoľko desaťročí a v posledných rokoch nabral aj medzinárodný rozmer. Kemp je určený predovšetkým teenagerom od 10 do 15 rokov.

Piati Slováci sa tak ocitli medzi 70 účastníkmi z Fínska, Luxemburska, Nemecka a Španielska, kde spolu trávili týždeň na hrade.

V kempe bolo možné venovať sa širokej škále aktivít. Tohtoročná ponuka zahŕňala napríklad lekcie tanca, divadla, fotografovania, tvorenia filmu, geocachingu a cirkusu.

Pestrý program dopĺňali zábavné aktivity a hry na hrade a v meste. Samozrejme nechýbali ani výlety, vzhľadom k lokalite, hneď do dvoch rôznych štátov – Nemecka a taktiež Luxemburska, kde sme okrem návštevy hlavného mesta mali možnosť stratiť sa v kukuričnom labyrinte.

Program bol  skutočne originálny a každý deň sa niečím líšil. Samotná skutočnosť, že kemp sa odohrával na stredovekom hrade dodal všetkým aktivitám skvelú atmosféru.

 

Categories: Novinky